معمولا دندان های نهفته علاِم بالینی خاصی ندارد و در رادیوگرافی کشف می شود. مگر در مواردی که دندان های نهفته با یک وضعیت غیر طبیعی مثل عفونت بافت های پوشاننده و …. همراه باشد. مشکلاتی که به وسیله دندان های نهفته ایجاد می شوند عبارتند از :
-عفونت
-پوسیدگی دردندانهای مجاور
-تحلیل تاج / ریشه دندان های مجاور
-بزرگ شدن فولیکول دندان های نهفته
-تشکیل کیست اطراف دندان های نهفته
-تشکیل تومور مرتبط با دندان های نهفته
-شکستگی فک در مسیر قرار گرفتن دندان های نهفته
-ایجاد مانع جهت جهت رویش دندان های مجاور یا قرارگیری صحیح آن ها در قوس فکی
هر گاه با عدم رویش به موقع یک یا چند دندان مواجه شویم با معاینه بالینی بافت های اطراف و وضعیت دندان های مجاورو سپس انجام تصویر برداری مناسب برای کشف علت نهفتگی، موارد زیر را بررسی می کنیم:
- علت نهفته ماندن دندان
- ارتباط دندان های نهفته با ساختار های حیاتی مثل ریشه دندان های مجاور، کانال عصبی، کف حفره بینی یا سینوسی فکی، لبه های استخوانی
- احتمال شکستگی فک حین خروج دندان های نهفته در پروسه جراحی
- نزدیکترین و کم عارضه ترین راه دسترسی به دندان نهفته
بدون انجام رادیوگرافیهای دو بعدی و سه بعدی مناسب حوادث حین جراحی و پس از جراحی افزایش می یابند و جراح ممکن است با مشکلات پیش بینی نشده ای در حین جراحی مواجه شود.
معمولا در رادیوگرافی پانورامیک که ابزار غربالگری جهت بررسی وضعیت رویش دندان هاست تا حدودی می توان از وضعیت دندان های نهفته مطلع شد. اما بررسی دقیق محل قرارگیری تاج و ریشه ها،میزان اسنخوان پوشاننده، رابطه با ساختارهای حیاتی مجاور، جهت گیری فضایی ریشه ها، وسعت و نوع ضایعات فکی مرتبط با دندان های نهفته نیاز به بررسی سه بعدی استخوان فک توسط سی بی سی تی دارد.